در کنفرانس سالیانهٔ GitHub Universe، مدیرعامل این کمپانی، Chris Wanstrath، به رسم هر ساله به سخنرانی پرداخته و گفتنی است که او کمی پیشتر در ماه آگوست سال ۲۰۱۷ اعلام کرده بود که با پیدا کردن جایگزینی مناسب برای خود، از سمت مدیرعاملی کنار خواهد رفت.
افزایش نوآوری در زمینهٔ اتوماسیون به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، باعث افزایش تنش در مارکتهای سنتی شده است چرا که باور رایج و نه چندان دور از انتظار این است که به زودی روباتها بسیاری از شغلها را از انسانها ربوده و ماشینهای هوشمند بخش اعظمی از صنایع مختلف را اشغال خواهند کرد.
در اوایل سال ۲۰۱۷، اعلام شد که مایکروسافت به همراهی محققین دانشگاه کمبریج، یک سیستم هوش مصنوعی به نام DeepCoder ایجاد کردهاند که این سیستم پس از اینکه کدنویسی را از طریق دستیابی به یک حجم زیادی از سورسکدهای مختلف فرا گرفت، میتواند خودش کدنویسی کند!
خبر عرضهٔ بات برنامهنویسی استک اورفلو و مایکروسافت برای پاسخگویی به سؤالات برنامهنویسی نیز گامی دیگر در جهت وارد کردن فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به عرصهٔ توسعهٔ نرمافزار بوده است که به نظر میرسد در آیندهای نه چندان دور، بیش از پیش باتها در کنار دولوپرها به کدنویسی مشغول شوند!
شاید چنین سیستمهایی در حال حاضر قدمهای اولیهٔ خود را برمیدارند و خیلی تهدیدی به حساب نمیآیند، ولی همانطور که شاهد هستید، تکنولوژی میتواند سیر تکاملی سریعی را طی کند و به همین دلیل ما باید تأثیر چنین چیزهایی را بر دنیای برنامهنویسی در سالهای پیشرو، آنالیز و تجزیه تحلیل کنیم. با مد نظر قرار دادن همین مسئله، مدیرعامل گیتهاب در طی سخنرانیاش اعلام کرد که کدنویسی هم میتواند به شغل دیگری برای روباتهای پیشرفته تبدیل شود:
ما فکر میکنیم آیندهٔ کدنویسی این طوره که هیچ کدی توسط برنامهنویسان نوشته نخواهد شد! اما این تغییر بزرگ چهطور رخ خواهد داد؟ آیا تکنیکهای هوش مصنوعی تا این حد پیشرفته خواهند شد؟
او در ادامه این واقعیت را بیان کرد که دولوپرها امروزه کدهای کمتری مینویسند چرا که لایبرریها و فریمورکهای عرضه شده به بازار عملکردی گستردهتر دارند و در آینده هم به لطف یادگیری ماشینی و تلاشهای گستردهٔ جامعهٔ برنامهنویسی، دولوپرها کدهای به مراتب کمتری خواهند نوشت و این در حالی است که چنین فرایندی در نهایت، پروسهٔ توسعهٔ نرمافزار را ماشینیتر و در دسترستر خواهد کرد.
در این میان خود گیتهاب دست روی دست نگذاشته و برای نزدیک شدن به هدف نهاییاش، که همان اتوماتیک کردن بیشتر کارها میباشد، چند قدمی برداشته و اخیراً Dependency Graph را راهاندازی کرده که پکیجها و اپلیکیشنهای مرتبط با یک ریپازیتوری خاص را نشان میدهد؛ در واقع، این ابزار به دولوپر اعلام میکند که سورسکدش چه زمانی متکی بر یک پکیج ناامن میباشد.
ما در آیندهای نزدیک به طور قطع شاهد ابزارهای این چنینی و حتی پیشرفتهتر از سوی کمپانیهای پیشرو خواهیم بود که به دولوپرها در اتوماتیک کردن کارهایشان کمک کرده و موجب تغییر روند کاری توسعهٔ نرمافزار میشوند.